Baklažāni gruzīnu gaumē: šo ēdienu gatavoja mūsu viesi no Gruzijas – apēdām uzreiz visu

Foto – Ekrānuzņēmums

Vasaras dārzeņi ir neparasti garšīgi un sulīgi. Tāpēc ir loģiski, ka to garšu vēlamies saglabāt vēl ilgāk.

Šajā rakstā mēs padalīsimies ar recepti – kā pagatavot baklažānus gruzīnu gaumē. Šie “ziemas salāti” izdodas tik koši, pikanti un tik garšīgi, ka labāk ir uztaisīt uzreiz vairākas burciņas, jo parasti visi uzreiz pirmo apēd uz “līdzenas vietas”.

Sastāvdaļas:

Baklažāni – 2 kg
Tomāti – 500 g
Sāls – 3 ēdamkarotes
Cukurs – 3 ēdamkarotes
Etiķis – 20 g (9%)
Paprika – 800 g
Ķiploki – 110 g
Čili pipari – 1 pāksts
Pētersīļi – 70 g

Pagatavošana:

No baklažāniem nogriežam galus. Sagriežam puscentimetru biezās ripiņās. Ieliekam dziļā bļodā. Pievienojam 2 ēdamkarotes sāls. Labi samaisām un atstājam uz 30 minūtēm.

Foto – Ekrānuzņēmums

Papriku un čili piparus notīrām. No tomātiem noņemam kātiņus. Ķiplokus notīrām.
Ķiplokus, tomātus un piparus jāsasmalcina. Vislabāk, ja tā ir gaļas mašīna. Bet var arī sagriezt ļoti, ļoti smalki.

Lasi vēl: “Nevajag nemaz būt zinātniekam, lai to saprastu!”: Juris Žagars ierunājas par latviešu īpatnībām

Pētersīļus sasmalciniet un pievienojiet dārzeņiem. Pievienojiet vienu ēdamkaroti sāls, 3 ēdamkarotes cukura, 20 g etiķa un labi samaisiet, līdz cukurs un sāls izšķīst.

Baklažānus nosusinām no mitruma. Apcepam tos augu eļļā uzkarsētā pannā no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini. Izliekam uz papīra dvieļiem, lai notecinātu lieko eļļu.

Foto – Ekrānuzņēmums

Sākam likt visu tīrās burciņās. Burciņas apakšā liekam nedaudz sasmalcinātu dārzeņu, tad slāni baklažānu un tā turpinām, līdz burciņas ir piepildītas.

Aizveram ar vākiem. Ņemam lielu un ietilpīgu katlu, klājas tā apakšā dvieli un liekam virsū burkas. Ielejam katlā ūdeni tā, lai vārīšanās laikā tas neiekļūtu burciņās.

Karsējam uz vidējas uguns. Sterilizējam burciņas lielajā katlā 15 minūtes pēc tam, kad ūdens ir sācis vārīties. Hermētiski aizveram vāciņus.

Gardums ir gatavs!